Υλικά:
600 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ αμύγδαλα, ψημένα, ανάλατα (χοντροκομμένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
220 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κονιάκ
1.200 γρ αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
600 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ αμύγδαλα, ψημένα, ανάλατα (χοντροκομμένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
220 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κονιάκ
1.200 γρ αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 20-25 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια σταδιακά.
- Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες καλά και αρχίζουμε να κάνουμε σχεδιάκια προσπαθώντας να τους κάνουμε λεπτούς και ομοιόμορφους.
- Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη, τους βάζουμε σε μια πιατέλα στην σειρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου