Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά:
600 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ αμύγδαλα, ψημένα, ανάλατα (χοντροκομμένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
220 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κονιάκ
1.200 γρ αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 20-25 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια σταδιακά.
  3. Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  4. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες καλά και αρχίζουμε να κάνουμε σχεδιάκια προσπαθώντας να τους κάνουμε λεπτούς και ομοιόμορφους.
  5. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  6. Μόλις κρυώσουν τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη, τους βάζουμε σε μια πιατέλα στην σειρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου