Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΜΜΑ

Σε αυτά τα παρασκευάσματα η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι στα εγχύματα και στα αφεψήματα ενώ το οινόπνευμα που χρησιμοποιούμε δρα και σαν συντηρητικό. Γι’ αυτό τα βάμματα μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 χρόνια. Για την παρασκευή ενός τυποποιημένου βάμματος χρειαζόμαστε:
·       270 γρ φρέσκα ή 120 γρ ξερά, ψιλοκομμένα βότανα σε 500ml οινόπνευμα 25-45 βαθμών (όπως το τζίν ή η βότκα).
·       Βάζουμε το βότανο σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο με βιδωτό καπάκι και το σκεπάζουμε με το οινόπνευμα
·       Το αποθηκεύουμε σε ζεστό μέρος, μακριά από την άμεση επίδραση του ήλιου, για 2 βδομάδες, ανακινώντας καλά μια φορά την ημέρα.
·       Στη συνέχεια το σουρώνουμε με λεπτό τουλπάνι ή πάνινη σακούλα, βγάζοντας όσο περισσότερο υγρό μπορείτε.
·       Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια από σκούρο γυαλί.
·       Πριν την χρήση του πρέπει πάντα να αραιώνουμε την δόση του βάμματος που συνίσταται με λίγο νερό.
Τα βάμματα μπορούμε να τα προσθέσουμε σε εγχύματα, κομπρέσες ή στο μπάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου