Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΟΙΦΗ

Για την παρασκευή μιας αλοιφής:
·       Λιώνουμε 250 γρ φυτικό λίπος ή βούτυρο κακάο πάνω σε ένα τηγάνι με βραστό νερό. Ανακατεύουμε με 30 γρ (1 κουταλιά της σούπας) ξερά βότανα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώσπου το βότανο να γίνει τραγανό, ελέγχοντας κάπου κάπου να μην μας τελειώσει το νερό.
·       Ρίχνουμε το μείγμα μέσα από τουλπάνι ή πάνινη σακούλα σε ένα βάζο και, όσο είναι ακόμη ζεστό, βάζουμε γρήγορα το σουρωμένο μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε να κατασταλάξει.
·       Μπορούμε να προσθέσουμε μια σταγόνα βάμματος μύρου προτού κρυώσει προκειμένου να το διατηρήσουμε περισσότερο. Διατηρείτε στο ψυγείο για 1-2 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου