Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΕΠΕΣ

Υλικά (για 6-8 μέτριες κρέπες):
125 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
2 αβγά
25 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
 
Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αβγά.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα με τον μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υλικά και να φτιάξουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό, χωρίς σβόλους. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι, τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί και με μία κουτάρα ρίχνουμε λίγο από τον χυλό, γυρίζοντας το σκεύος ούτως ώστε να πάει παντού και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής.
  4. Περιμένουμε λίγο να ψηθεί η κάτω πλευρά και στη συνέχεια την γυρίζουμε από την άλλη με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα, και την ψύνουμε και από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου