Υλικά (για 6-8 μέτριες κρέπες):
125 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
2 αβγά
25 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αβγά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τον μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υλικά και να φτιάξουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό, χωρίς σβόλους. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι, τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί και με μία κουτάρα ρίχνουμε λίγο από τον χυλό, γυρίζοντας το σκεύος ούτως ώστε να πάει παντού και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής.
- Περιμένουμε λίγο να ψηθεί η κάτω πλευρά και στη συνέχεια την γυρίζουμε από την άλλη με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα, και την ψύνουμε και από την άλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου