Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Η ακμή - η φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων του προσώπου, του θώρακα και της πλάτης, που προκαλεί σπυράκια και μπιμπίκια - είναι πιθανότερο να εμφανιστεί κατά την εφηβεία., λόγω των ορμονικών μεταβολών. Ένας άλλος παράγοντας να προκαλέσει ακμή είναι η διατροφή για το λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγουμε τα λιπαρά φαγητά, καθώς και τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και να καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Βοτανοθεραπείες:

  • Το άχνισμα του προσώπου ανοίγει τους πόρους που έχουν φράξει και μειώνει την φλεγμονή και την μόλυνση. Χρησιμοποιήστε 30 γρ (1 κουταλιά της σούπας) φρέσκα ή 10 γρ (1 κουταλιά του γλυκού) ξερά βότανα, όπως: Χαμομήλι, Φασκόμηλο, Αχίλλεια. Βάζουμε τα βότανα που επιλέξαμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε από πάνω αρκετό βραστό νερό, γεμίζοντας την μισή λεκάνη. Φέρνουμε το πρόσωπό μας πάνω από τη λεκάνη επί πέντε λεπτά, σκεπάζοντας το κεφάλι και τη λεκάνη με μια πετσέτα, ούτως ώστε να παγιδέψουμε τον ατμό. Μετά σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπο μας με βαμβάκι.
  • Για μια αντιμικροβιακή πλύση δέρματος, καθαρίζουμε καθημερινά την προσβεβλημένη περιοχή με έγχυμα από οποιοδήποτε συνδυασμό χαμομηλιού, λεβάντας, καλεντούλα και θυμαριού.
  • Για να καθαρίσουμε το δέρμα από μέσα, παίρνουμε ένα έγχυμα από οποιοδήποτε από τα παρακάτω βότανα: Άρκτιο, Γάλιο ή Εχινοειδές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου