Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Προαιρετικά:
κανέλα σε σκόνη, αμύγδαλα, κουκουνάρια, σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Προαιρετικά:
κανέλα σε σκόνη, αμύγδαλα, κουκουνάρια, σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
- Μόλις το σιμιγδάλι πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αν βάλουμε, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια ή τις σταφίδες
- Μόλις ο χαλβάς απορροφήσει τα υγρά του θα αρχίσει να κολλάει, οπότε και είναι έτοιμος. το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε μια φόρμα.
- Μόλις ο χαβάς κρυώσει τελείως τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου