Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Προαιρετικά:
κανέλα σε σκόνη, αμύγδαλα, κουκουνάρια, σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  3. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Αν βάλουμε, προσθέτουμε  τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια ή τις σταφίδες
  5. Μόλις ο χαλβάς απορροφήσει τα υγρά του θα αρχίσει να κολλάει, οπότε και είναι έτοιμος. το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε μια φόρμα.
  6. Μόλις ο χαβάς κρυώσει τελείως τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου