Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


 Γενικές Πληροφορίες:
Ο γλυκάνισος ανήκει στην οικογένεια Σκιαδανθων. Καλλιεργούνταν από τους Αιγύπτιους, και αργότερα από τους Έλληνες και τους Άραβες, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν στο φαγητό, στο ποτό αλλά και στα φάρμακα. Στους Ρωμαϊκούς χρόνους πίστευαν ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες και γι' αυτό παρασκεύαζαν ένα γλύκισμα με άρωμα γλυκάνισου στους γάμους. Κατά τον Μεσαίωνα, εκτός από μπαχαρικό και φάρμακο, το χρησιμοποιούσαν και ως βασικό συστατικό των αφροδισιακών χαπιών.

Περιγραφή:
Μονοετές αρωματικό φυτό, με λεπτή ρίζα. Τα χαμηλά φύλλα του είναι στρογγυλά και λοβωτά, ενώ τα επάνω φύλλα είναι διαιρεμένα σαν φτερά. Μικρά υπόλευκα λουλούδια, στα μέσα του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, που δίνουν καστανωπούς οβάλ καρπούς.

Μέρη που χρησιμοποιούνται:
Σπόροι

Χρήσεις του:
Ο γλυκάνισος είναι  καταπραϋντικό και αποσυμφορητικό βότανο, με έντονη γεύση, που συνιστάται για:
καθώς και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου