Σελίδες

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΙΡΟΠΙ

Ένα σιρόπι κάνει πιο εύγεστα τα βότανα που έχουν δυσάρεστη γεύση. Ζεσταίνουμε 200 ml από το σουρωμένο έγχυμα ή αφέψημα της επιλογής μας σε σιγανή φωτιά με 200 γρ ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει σαν σιρόπι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αδειάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί. Σφραγίζουμε με πώμα από φελλό (τα μπουκάλια με βιδωτό πώμα μπορούν να εκραγούν αν το σιρόπι ζυμωθεί) και αποθηκεύουμε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου