Σελίδες

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

Η διάρροια μπορεί να οφείλετε σε κακή διατροφή, αλλά συνήθως οφείλετε σε μόλυνση ή φλεγμονή μέρος του πεπτικού συστήματος. Εάν τα συμπτώματα για περισσότερο από 48 ώρες, συμβουλευτείτε γιατρό. Επιπλέον, θα πρέπει να καταναλώνετε άφθονο προκειμένου να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε.

Βοτανοθεραπείες:

  • Έγχυμα από τα βότανα αγριμόνια ή πεντάνευρο (στυπτικά) είναι πολύ ωφέλιμο. Για να το παρασκευάσετε ρίξτε 500 ml βραστό νερό πάνω σε 90 γρ (3 κουταλιές της σούπας) φρέσκα ή 30 γρ (1 κουταλιά της σούπας) ξερά ψιλοκομμένα βότανα. Τα σκεπάζουμε, τα αφήνουμε 15 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Παίρνουμε 60 ml (3 κουταλιές της σούπας) έγχυμα 3 φορές την ημέρα.
  • Για την ανακούφιση του πόνου: Ένα φλιτζάνι έγχυμα χαμομηλιού, αλχημίλλης, σπειραίας ή θυμαριού (ελαφρά αντισηπτικά) 3 φορές την ημέρα.
  • Αν η διάρροια οφείλετε στο στρες, ένα έγχυμα χαμομηλιού, μέλισσας ή βαλεριάνας ηρεμεί και χαλαρώνει.
  • Αν υπάρχει μόλυνση, μη φάτε 1 μέρα αλλά πιείτε άφθονα υγρά και μετά περιλάβετε στο διαιτολόγιό σας  ωμό σκόρδο ή πάρτε ένα έγχυμα εχινοειδούς (αντιβιοτικά)
  • Για να απαλλαγείτε από τη δυσπεψία και να ανακουφιστείτε: Πάρτε 10 γρ (1 κουταλιά του γλυκού) σκόνη φτελιάς διαλυμένη σε 150 ml (1 φλιτζάνι) καυτό νερό, ή αφέψημα από ρίζα αλθαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου