Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΦΑΛΑΚΡΑ

Αν και η τριχόπτωση είναι φυσιολογική, μερικές φορές, λόγω κάποιου μεγάλου σοκ, στρες ή κάποιας ασθένειας τα μαλλιά μπορεί να αρχίσουν ξαφνικά να πέφτουν σε μεγάλες τούφες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Μόλις αντιμετωπιστεί η αιτία τα μαλλιά επανέρχονται συνήθως μέσα σε λίγους μήνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν σταδιακά και δεν ξαναφυτρώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένα μπάλωμα φαλάκρας που μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.

Βοτανοθεραπείες:
  • Προληπτικά: Χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ με τσουκνίδα Για να το παρασκευάσετε, βάλτε (φορώντας γάντια) μια μεγάλη χούφτα φρέσκια τσουκνίδα σε ένα τηγάνι, σκεπάστε τες με αρκετό βραστό νερό και αφήστε το μερικά λεπτά. Σουρώστε το υγρό και αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε το για το τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο ή κάντε ελαφρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και απλώστε το στα μαλλιά με την βοήθεια μιας χτένας.
  • Για να διεγείρετε την ανάπτυξη: Αδειάστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα ή 1 κουταλιές της σούπας ξερά άνθη χαμομηλιού. Αφήστε τα 2 ώρες. Σουρώστε και ζεστάνετε ελαφρά. Ξεβγάλτε τα μαλλιά αρκετές φορές μετά το λούσιμο με το υγρό, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να εισχωρήσει το υγρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου