Υλικά:
500 γρ πλιγούρι ή κους κους
400 ml νερό (ζεστό)
3 ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδέλες)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 αγγούρι (κομμένο σε κυβάκια)
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
χυμό από λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
500 γρ πλιγούρι ή κους κους
400 ml νερό (ζεστό)
3 ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδέλες)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 αγγούρι (κομμένο σε κυβάκια)
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
χυμό από λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το πλιγούρι σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό.
- Αδειάζουμε το πλιγούρι στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε την σαλάτα με ελιές και χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου