Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Υλικά:
500 γρ πλιγούρι ή κους κους
400 ml νερό (ζεστό)
3 ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδέλες)
1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 αγγούρι (κομμένο σε κυβάκια)
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
χυμό από λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό.
  2. Αδειάζουμε το πλιγούρι στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μπορούμε να γαρνίρουμε την σαλάτα με ελιές και χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου