Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά (για 6 άτομα):
1,5 κιλό ψάρια κατάλληλα για σούπα
2 καρότα
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
2 κλαδάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
2 κρόκους αβγών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι
 
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ρίχνουμε ολόκληρα ή κομμένα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Όταν βράσουν τα βγάζουμεμε τρυπητή κουτάλα και τα διατυρούμε ζεστά.
  2. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  3. Προσθέουμε τα ψάρια στο ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το ψάρι. Αν ο ζωμός δεν φτάνει για να σκεπάσει τα ψάρια προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν βράσουν τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
  4. Περνάμε την σούπα από σήτα, προκειμένου να αφαιρέσουμε τυχόν κόκκαλα, δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και την ξαναβάζουμε στην φωτιά να πάρει βράση.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιου και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, χτυπώντας διαρκώς. Παίρνουμε με την κουτάλα ζωμό και την προσθέτουμε στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές.
  6. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αβγολέμονο ανακατεύοντας. Την ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα, χωρίς όμως να την αφήσουμε να πάρει βράση, γιατί θα κόψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου