Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Υλικά (για 4-5 άτομα):
1 κιλό φασολάκια
4-5 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια καν κασέ
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2-3 πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, κόβοντας τις δύο άκρες και αφαιρώντας τυχόν κλωστές. Αν είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να τα κόψουμε στα 2 ή στα 3. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  3. Ζεσταίουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό και το υπόλοιπο ελαίολαδο και μόλις πάρουν βράσει ρίχνπουμε τα φασολάκια και τις πατάτες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Δέκα λεπτά περίπου πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου