Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά: 3 ποτήρια γάλα
7 κουταλιές σούπας αλεύρι (ή κορν φλάουρ)
5 κουταλιές σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
Αλάτι, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)

Συνταγή:
1.    Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
2.    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε (με μια ξύλινη σπάτουλα ή με σύρμα) μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.
3.    Προσθέτουμε το γάλα με μια κοφτή κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη σβολιάσει, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
4.    Μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
5.    Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
6.    Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου