Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά (για ταψί 35x40 εκ.):
500 γρ φύλλο κρούστας
1,5 κιλό σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
350 γρ φέτα (τριμμένη)
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι με άφθονο νερό. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο σουρωτήρι. πασπαλίζουμε με αλάτι και το στύβουμε με τα χέρια μας, προκειμένου να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι σε βαθιά λεκάνι ή μπολ και προσθένουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την φέτα, λίγο λάδι και τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα.
  3. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα  με το σπανάκι, στρώνοντάς το με το κουτάλι για να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα.
  4. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνειά της με λίγο λάδι ακόμη.
  5. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου