Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:
500 γρ μοσχαράκι
3 πατάτες
4-5 κολοκυθάκια
2 καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
Λίγο πεπονάκι ή μανέστρα ψιλή (ή οποιοδήποτε άλλο ρύζι της επιλογής σας), προαιρετικά
2 ξυλάκια κανέλα
Σέλινο, πάπρικα, χαρίσα
Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Συνταγή:
1.    Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε το μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκίτσες, για 5-10 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
2.    Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και λίγο λάδι.
3.    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει.
4.    Κανένα δεκάλεπτο πριν είναι έτοιμο το κρέας προσθέτουμε το ρύζι. Αν τυχόν κάποια λαχανικά είναι έτοιμα μπορούμε να τα αφαιρέσουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά μας, αφού τα βράσουμε, και κάνουμε την σούπα πιο παχύρευστη, οπότε σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να παραλείψουμε το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου