Υλικά:
2 κόκκινες, 2 πράσινες, 2 κέρατο πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
4 φρέσκα κρεμυδάκια (ψιλικομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
μαύρες σταφίδες
1,5 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σταφίδες και τις αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν το νερό
- Προσθέτουμε το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό
- Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου