Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά:
2 κόκκινες, 2 πράσινες, 2 κέρατο πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
4 φρέσκα κρεμυδάκια (ψιλικομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
μαύρες σταφίδες
1,5 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
 
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σταφίδες και τις αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν το νερό
  3. Προσθέτουμε το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
  4. Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό
  5. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου