Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Υλικά (για 6 άτομα):
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
3 αβγά
250 γρ φέτα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ή στο μύλο των λαχανικών. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα στύβουμε καλά να βάλουν τα υγρά τους.
  • Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τη φέτα, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με πυχτό χυλό, γι' αυτό αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε κλίγο ακόμη γάλα ή αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και περιχύνουμε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου