Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μπουκίτσες
5 μελιτζάνες φλασκές
2 κρεμμύδια τριμένα
5 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
ροζ και πράσινους κόκκους πιπέρι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
λάδι για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένουμε καλά και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και λίγο νερό, και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  4. Όταν το κρέας τραβήξει όλο το νερό προσθέτουμε τη ντομάτα, το πελτέ, το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, και την πάπρικα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1,5 ώρα περίπου.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Πέρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια κρέατος και τα τυλίγουμε σε 1-2 φέτες μελιτζάνας και καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδες τις άκρες.
  7. Βάζουμε τα ρολάκια σε μια γάστρα και από πάνω και ανάμεσα ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρέψαμε το κρέας και τους κόκους πιπεριού και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου