Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Υλικά:
470 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
175 γρ ζάχαρη
3 αυγά
650 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)

Συνταγή:
1.    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα.
2.    Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι.
3.    Πλάθουμε πρώτα λίγο την ζύμη και μετά πάνω σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
4.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 160-170ο C για 20 λεπτά περίπου και όταν κρυώσουν τα αφαιρούμε από την λαδόκολλα.

Παραλλαγές:
·       Μπορούμε αν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια αντικαθιστώντας 50 γρ αλεύρι με 50 γρ κακάο
·       Μπορούμε αν θέλουμε να τα κολλήσουμε αν 2 με μαρμελάδα της αρεσκείας μας
·       Μπορούμε επίσης να τα βουτήξουμε μέχρι την μέση σε σοκολάτα ή να βάλουμε λίγη μαρμελάδα (ή αμύγδαλο) στο κέντρο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου