Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ

Το λάδι από πικραλίδα θα ξεθωριάσει με φυσικό τρόπο τις επίμονες φακίδες, τις καφέ κηλίδες και τις ελιές. Για να το παρασκευάσετε θα χρειαστείτε:
  • 4 μέτρια φύλλα πικραλίδας
  • 5 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο
Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα της πικραλίδας, και τα βάζουμε σε τηγανάκι με το καστορέλαιο. Ζεσταίνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να εγχυθούν επί 3 ώρες. Σουρώνουμε, εμφιαλώνουμε και του βάζουμε ετικέτα. Για να το χρησιμοποιήσουμε. απλώνουμε απαλά μια πολύ μικρή ποσότητα λαδιού στο δέρμα κάθε μέρα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου