Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Υλικά:
½  κιλά φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια  (ψιλοκομμένα)
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι 

Συνταγή:
1.    Καθαρίζουμε το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα πράσινα φύλλα. Το ζεματάμε σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
2.    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
3.    Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι. Τα σοτάρουμε λίγο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
4.    Όταν το φαγητό πάρει μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
5.  Σερβίρουμε και προσθέτουμε στο κάθε πιάτο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου