Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΠΑΓΩΤΟ


Υλικα: 
2 κιλά παγωτό βανίλια
αλεύρι
λάδι για φριτέζα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλιτζανιού γάλα
φρυγανιά τριμμένη
σιρόπι της επιλογής σας


Συνταγη:
Προσοχή όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι πολύ κρύα όσο ετοιμάζουμε αυτή τη συνταγή, και το παγωτό εντελώς σκληρό από την κατάψυξη.
Πριν αρχίσετε βάλτε ένα μεταλικό δίσκο στη κατάψυξη και αφήστε τον να κρυώσει πολύ καλά.
1. Με ειδικό εργαλείο παγωτού φτιάχνουμε αμέσως τις μπάλες και τις βάζουμε στον παγωμένο δίσκο. Βάζουμε τον δίσκο πάλι στην κατάψυξη και το αφήνουμε μέχρι να παγώσει εντελώς το παγωτό.
2. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα. Βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα το αλεύρι και την φρυγανιά.
3. Δουλεύοντας πολύ γρήγορα, πέρνουμε 1-2 μπάλες από την κατάψυξη, τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα και τις καλύπτουμε με φρυγανιά. Τις βάζουμε αμέσως μέσα στο δίσκο στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο παγωτό. Τις αφήνουμε μέσα στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο που τώρα τα περνάμε και απο το αλεύρι και τις βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Μπορούμε να τις αφήσουμε εκεί αρκετές μέρες ώσπου να τις σερβίρουμε.
5. Ζεστένουμε πολύ καλά μπόλικο λάδι και ρίχνουμε 2 μπάλες και τις τυγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ώσπου να ροδίσουν γύρω γύρω.
6. Στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου