Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

Υλικά:
1 κιλό διάφορα χόρτα
1 ματσάκι άνηθο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ φέτα τριμμένη
2-3 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι και λάδι για το άλειμμα
λίγο γάλα
αλάτι, πιπέρι
1 δόση για φύλλο πίτας ή έτοιμο φύλλο χωριάτικο

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα κόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε, τα αλατίζουμε, τα στύβουμε λίγο με τα χέρια μας και τα αφήνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
  2. Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο, ζυμώνοντας όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Ανοίγουμε 4-6 φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια στο μέγεθος του ταψιού.
  3. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα ένα και αφήνουμε τις άκρες να πέφτουν έξω από το ταψί.
  4. Αλατίζουμε ελαφρά τα χορταρικά, προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και την φέτα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στρώνουμε τα χορταρικά ομοιόμορφα στο ταψί.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, και προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. Με το πιρούνι ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά στα χορταρικά, προσέχοντας να πάνε παντού.
  6. Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς στα μέσα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε πάλι ένα ένα.
  7. Αλείφουμε την πίτα με νερό χτυπημένο λίγο λάδι, την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (45 λεπτά περίπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου