Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (χλυαρό)
1-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνι, κάνουμε μια λακούβα στην μέση και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό σιγά σιγά.
  2. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή αλλά λεία και εύπλαστη. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή αλεύρι για να πετύχουμε την ηφή που θέλουμε).
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε κάποιο ζεστό σημείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Χωρίζουμε την ζύμη σε τόσα κομμάτια όσα και τα φύλλα που θέλουμε να ανοίξουμε, και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  5. Αλευρώνουμε το πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε με την βοήθεοα του πλάστη ένα ένα τα φύλλα με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου