Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ

Θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ βιτάμ
6 κουταλάκια baking powder κοφτά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα από 2-3 λεμόνια

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 4 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
  4. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και έτοιμο!!
          Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου