Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό γάλα
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
350 γρ ζάχαρη
5 αυγά
ξύσμα από λεμόνι
180 - 200 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
12 - 16 φύλλα για μπακλαβά

για το σιρόπι:
700 γρ ζάχαρη
900 γρ νερό
φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:
  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού και τα βράζουμε για 4 λεπτά αφού αρχίσει ο βρασμός.
  2. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη και τα αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. 
  3. Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Τέλος, σκεπάζουμε την κρέμα με λαδόκολλα για να μην κάνει κρούστα.
  5. Το ταψί: Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Επάνω τους στρώνουμε την κρέμα. Τα φύλλα που θα προεξέχουν τα διπλώνουμε πάνω από την κρέμα. Από επάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα και αυτά ένα ένα.
  6. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο χωρίς η μύτη του μαχαιριού να φτάσει στην κρέμα. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.
  7. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας.
  8. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας λίγο λίγο με μια κουτάλα. Αφήνουμε να απορροφηθεί κάπως το σιρόπι πριν σερβίρουμε!
          Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου