Σελίδες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΠΙΤΣΑ (ΖΥΜΗ)

Υλικά:
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μαγιά νωπή
180 ml νερό χλιαρό
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλυαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε το μίγμα με τον γάντζο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα δουλεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιογενή, που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. 
  4. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ωρα περίπου σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό σημείο, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια ζυμώνουμε πάλι με τα χέρια ή το γάντζο για λίγα λεπτά και την πλάθουμε σε μπάλα.
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη μέχρι το πάχος να είναι 1/2 - 1 εκατοστό.
  7. απλώνουμε την ζύμη στο ταψί και την αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί πριν τη γαρνίρουμε με τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου