Θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ βιτάμ
6 κουταλάκια baking powder κοφτά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα από 2-3 λεμόνια
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ βιτάμ
6 κουταλάκια baking powder κοφτά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα από 2-3 λεμόνια
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 4 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και έτοιμο!!
Καλή σας όρεξη!!!