Τι θα χρειαστούμε:
150 γρ φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο (ή και κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού)
6 κόκκινες γαρίδες
6 άσπρες γαρίδες
6 καραβίδες
10 κυδώνια ή γυαλιστερές
200 γρ ρύζι για ριζότο
6 φλιτζάνια ζωμό ψαριού βρασμένο με λαχανικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες κόκκινες & πράσινες πιπεριές
αλάτι
λάδι
μαϊντανό
σκόρδο
φρέσκια ντομάτα
λιαστή ντομάτα
πράσο
2¬3 κρεμμύδια
σαφράν (προαιρετικά)
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε θαλασσινό επιθυμείτε με κάποιο της επιλογής σας (χταπόδι, καλαμάρι, κλπ)
**Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού μπορείτε να τον φτιάξετε εκείνη την στιγμή βράζοντας ελαφρώς λίγα λαχανικά με καλαμαράκια ή χταπόδι τα οποία μετά θα χρησιμοποιήσετε στην παέγια σας.
Εκτέλεση:
150 γρ φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο (ή και κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού)
6 κόκκινες γαρίδες
6 άσπρες γαρίδες
6 καραβίδες
10 κυδώνια ή γυαλιστερές
200 γρ ρύζι για ριζότο
6 φλιτζάνια ζωμό ψαριού βρασμένο με λαχανικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες κόκκινες & πράσινες πιπεριές
αλάτι
λάδι
μαϊντανό
σκόρδο
φρέσκια ντομάτα
λιαστή ντομάτα
πράσο
2¬3 κρεμμύδια
σαφράν (προαιρετικά)
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε θαλασσινό επιθυμείτε με κάποιο της επιλογής σας (χταπόδι, καλαμάρι, κλπ)
**Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού μπορείτε να τον φτιάξετε εκείνη την στιγμή βράζοντας ελαφρώς λίγα λαχανικά με καλαμαράκια ή χταπόδι τα οποία μετά θα χρησιμοποιήσετε στην παέγια σας.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λίγο λάδι με μαϊντανό και λίγο σκόρδο και το αφήνουμε μερική ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε 2¬3 φρέσκιες ντομάτες, λίγες λιαστές 1 πράσο, λίγο σαφράν και 1 κρεμμύδι και τα βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ρηχό αλλά αρκετά μεγάλο.
- Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μπουκίτσες και το σωτάρουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το λάδι και το σκόρδο ενώ ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ρύζι και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ζωμό από ψάρι μέχρι να σκεπάσει το ρύζι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 4 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τα θαλασσινά, άλλο λίγο ζωμό ψαριού, τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!