Σελίδες

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΠΑΕΓΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΚΗ)

Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο (ή και κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού)
6 κόκκινες γαρίδες
6 άσπρες γαρίδες
6 καραβίδες
10 κυδώνια ή γυαλιστερές
200 γρ ρύζι για ριζότο
6 φλιτζάνια ζωμό ψαριού βρασμένο με λαχανικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες κόκκινες & πράσινες πιπεριές
αλάτι
λάδι
μαϊντανό
σκόρδο
φρέσκια ντομάτα
λιαστή ντομάτα
πράσο
2¬3 κρεμμύδια
σαφράν (προαιρετικά)

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε θαλασσινό επιθυμείτε με κάποιο της επιλογής σας (χταπόδι, καλαμάρι, κλπ)
**Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού μπορείτε να τον φτιάξετε εκείνη την στιγμή βράζοντας ελαφρώς λίγα λαχανικά με καλαμαράκια ή χταπόδι τα οποία μετά θα χρησιμοποιήσετε στην παέγια σας.

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λίγο λάδι με μαϊντανό και λίγο σκόρδο και το αφήνουμε μερική ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα.
  2. Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσει.
  3. Φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε 2¬3 φρέσκιες ντομάτες, λίγες λιαστές 1 πράσο, λίγο σαφράν και 1 κρεμμύδι και τα βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ρηχό αλλά αρκετά μεγάλο.
  5. Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μπουκίτσες και το σωτάρουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το λάδι και το σκόρδο ενώ ανακατεύουμε.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ρύζι και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό από ψάρι μέχρι να σκεπάσει το ρύζι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 4 λεπτά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τα θαλασσινά, άλλο λίγο ζωμό ψαριού, τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!