Σελίδες

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

Τι θα χρειαστούμε:
3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τύπου βιτάμ
1/3 της κούπας νερό
και μια μακρόστενη φόρμα για κέικ

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα λίγο τα στερεά υλικά (αλεύρι, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη) και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, μέχρι το μείγμα να μη κολλάει στα χέρια μας.
  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας για περίπου 10 λεπτά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1-1 1/2 ώρα σε ζεστό σημείο, να φουσκώσει. 
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι στη φόρμα για το κέικ, σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα και το αφήνουμε για άλλη μια ώρα
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε βαθιές χαρακιές στο ζυμάρι και ψεκάζουμε με λίγο νερό
  • Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, και έτοιμο..Εύκολο δεν είναι?