Σελίδες

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΟΛ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ

Το μπολ αυτό δεν είναι από τα υλικά που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να έχει προκυμένου να πλέξει για αυτό και το βάλαμε στην κατηγορία για φανατικούς του πλεξίματος. Τα μπολ αυτά μοιάζουν με τα μπολ που έχουμε για τα δημητριακά μόνο που έχουν μια ειδική εσόχη για να μπαίνει το νήμα. Η χρησιμότητα αυτού του μπολ είναι να κρατάει το νήμα στην θέση του κατα την διάρκεια του πλεξίματος και έτσι ούτε μπερδεύετε ούτε σέρνετε στο πάτωμα, επομένως δεν μαζεύει σκόνες...

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΥΣΕ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΑ ΣΟΥ

Αν βαρεθήκατε τα παλιά σας ποτήρια ή έχετε πολλά βαζάκια και θέλετε να τα αξιοποιήσετε άλλα δεν έχετε και πολύ ελεύθερο χρόνο τότε αυτή η κατασκευή είναι για σας!
 
Θα χρειαστείτε:
  • Ποτήρια, βαζάκια ή ότι άλλο θέλετε να "ντύσετε"
  • Κόλλα
  • Κλωστή για πλέξιμο στο χρώμα της επιλογής σας.
 Για να το φτιάξετε θα πρέπει:
  1. Να βάλετε λίγη κόλλα στην άκρη του νήματος και να την στερεώσετε πάνω στο ποτήρι.
  2. Βάλε λίγη κόλλα ανά δυο περίπου εκατοστά και άρχισε να τυλίγεις το νήμα προς τα πάνω. Προσπάθησε να το τυλίξεις λίγο σφιχτά το νήμα γύρω γύρω από το ποτήρι και να κρύψεις την άκρη του νήματος.
  3. Αν θες να βάλεις και δεύτερο νήμα στερέωσε την άκρη του νέου νήματος πάνω στο παλιό με λίγη κόλλα και συνέχισε με το δεύτερο νήμα.
  4. Όταν καλύψεις όλη την επιφάνεια που θες με το νήμα, τότε βάλε αν 2 περίπου εκατοστά λίγη κόλλα και κάνε έναν τελευταίο γύρο με το νήμα σου όπως έκανες και στην αρχή.