Υλικά:
500 γρ αλεύρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (χλυαρό)
1-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
500 γρ αλεύρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (χλυαρό)
1-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνι, κάνουμε μια λακούβα στην μέση και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό σιγά σιγά.
- Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή αλλά λεία και εύπλαστη. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή αλεύρι για να πετύχουμε την ηφή που θέλουμε).
- Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε κάποιο ζεστό σημείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε τόσα κομμάτια όσα και τα φύλλα που θέλουμε να ανοίξουμε, και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Αλευρώνουμε το πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε με την βοήθεοα του πλάστη ένα ένα τα φύλλα με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη.